Paginahulp
   Veelgestelde vragen
   Begrippen
   Bedrijfsinfo

Hoe werkt de bladerfunctie?

U hebt zeven panelen waar uit u kunt kiezen. Het selecteren van zonnepanelen bestaat uit twee stappen.

1."Vergelijk mij"

Allereerst moet u het paneel “vergelijken”, dat wil zeggen dat u hem in het midden van het scherm zet met deze knoppen en op  drukt. Dit kun u doen met maximaal drie panelen. U moet daarna een van de drie panelen selecteren voor de Prijsindicatie.

2. "Kies Mij"

Dit doet u door op de -knop  te drukken, rechts. Het tabje licht nu zwart op, ten teken dat u het paneel geselecteerd hebt voor de Prijsindicatie. 

3. Keuze wijzigen

U kunt ook panelen deselecteren als u meerdere series van drie panelen wilt vergelijken. Tabjes van panelen kun u afsluiten door op   te drukken rechts bovenin het tabje of door op te drukken. Het is ook mogelijk panelen die u geselecteerd hebt voor de Prijsindicatie vrij te geven door op  te drukken. Op de Prijsindicatie pagina kunt u alsnog panelen wijzigen.

De 5 belangrijkste criteria bij het vergelijken van zonnepanelen

1. Het vermogen (Wp)

2. Het uiterlijk

3. De prijs

4. De reputatie

5. De garantiewaardigheid van de fabrikant.

Garanties op zonnepanelen zijn bijna allemaal hetzelfde, maar wat u nodig hebt is een fabrikant dat waarschijnlijk over 25 jaar nog bestaat. Dat betekent dat u een paneel moet hebben uit de top-10 grootste van nu, of een paneel moet kopen van een bedrijf dat ook nog heel veel andere dingen maakt. Een bedrijf als Panasonic of BenQ, is niet afhankelijk van de zonnepanelenmarkt. Als zonnepanelen ineens achterhaalde techniek worden, zullen bedrijven die alleen zonnepanelen verkopen allemaal failliet gaan. De Consumentenbond doet regelmatig vergelijkend warenonderzoek. Grote paneelmerken worden daar vrijwel allemaal in meegenomen. Kijk ook eens naar de resultaten in onze testopstelling. 

Vergelijk AEG zonnepanelen 

Aanbevelingen van Triplesol

Op basis van de door uw ingevulde gegevens bij Dakgegevens maakt de tool een aanbeveling. Deze staat boven het paneel uitgedrukt als . Klik op de aanbeveling om erachter te komen waarop deze gebaseerd is.