15 Juli, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Adviesgesprek zonnepanelen

De manier waarop wij werken is dat wij in eerste instantie altijd even netjes opbellen voor een adviesgesprek om te vertellen wat u redelijkerwijs kunt verwachten van een zonnepaneelinstallatie: wat zoiets kost, wat het oplevert. Natuurlijk hebt u dat voor een belangrijk gedeelte zelf kunnen achterhalen bij het gebruik van onze tool. Als u dat nog niet hebt gedaan, neemt u daar is een kijkje op. Dat hoeft natuurlijk niet, maar zo kunt u zelf al een beetje een inschatting maken van wat u graag zou willen hebben.

Telefoongesprek zonnepanelen

Tijdens het telefoongesprek is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Wij zijn echt deskundig op het gebied van zonnepanelen en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de techniek, maar ook van beleid, subsidies, het terugvragen van de btw etc.. We kunnen u voorbeelden geven van installaties die wij hebben geplaatst en specifiek advies over uw dak soort. Vaak pakken we uw woning erbij op Google Maps waarop we alles kunnen zien en zelfs het dak kunnen opmeten. Op basis hiervan kunnen we een specifieke zonnepaneel adviseren, het aantal en het soort omvormer. We zullen vaak ook vragen stellen over de indeling van de woning en hoe bijvoorbeeld de groepenkast in elkaar zit. Met deze informatie kunnen we een goede locatie voor de omvormer bepalen, een route bedenken naar de meterkast en bepalen hoe de omvormer op het internet aan kan worden gesloten. We stellen het op prijs als u tijdens het gesprek weet wat uw daadwerkelijke verbruik is. In Nederland loont het niet om meer zonnepanelen te plaatsen dan dat u zelf nodig hebt. U wordt niet of nauwelijks vergoed voor de opbrengst boven uw eigen verbruik.

Offerte zonnepanelen

Offertegesprek zonnepanelen

Vanaf het adviesgesprek zijn er twee richtingen die we op kunnen. Vaak wordt bij een grote afstand gevraagd of u foto’s zou willen opsturen van het bestek. Daarmee bedoelen we over het algemeen het dak, de plek waar de omvormer zou kunnen komen te hangen en de bekabelingsroute naar de meterkast. Soms is het echt nodig dat we zelf een kijkje komen nemen. Daarvoor zullen we dan tijdens het telefoongesprek een afspraak voor moeten maken. Zo’n gesprek noemen we een offerte-gesprek.

Offerte-gesprekken vinden overdag tijdens kantooruren plaats op locatie van het project. In eerste instantie gaat het om een technische schouw, maar we zijn er ook om te informeren en te adviseren. Op de meegebrachte Ipad worden foto’s laten zien van de materialen die wij leveren en installaties die wij geplaatst hebben. Waar wij vaak de nadruk op leggen is het montagemateriaal dat wij gebruiken, omdat wij denken dat dit ons onderscheidt van de concurrentie. Van der Valk voor schuin dak en Esdec Fusion voor plat dak zijn gewoon de beste systemen die er zijn.

Offerte zonnepanelen

Uit een offerte-gesprek volgt vaak een uitgebreide offerte die wij uitbrengen onder de naam Triplesol. Hierin staan de specifieke kosten uiteengezet. De prijzen die op Mijnzonnepaneelofferte.nl staan zijn evengoed de kosten waarop een installatie kan worden uitgevoerd als er geen offerte gedaan is via Triplesol. Het is maar net wat wij hebben afgesproken hebben dat geldt.

Contactmoment na offerte zonnepanelen

In deze digitale tijd is het altijd maar afwachten of zaken in goede orde ontvangen worden. Veel van onze e-mails verdwijnen in de spam, en we bellen daarom altijd ter controle op om er ons van te verzekeren dat u onze offerte wel ontvangen hebt. We verwachten niet dat u dan direct al een beslissing hebt gemaakt. Wel horen we graag of er dan al vragen bestaan waarmee we kunnen helpen.

Offerte zonnepanelen

Offertes zonnepanelen vergelijken

Het nemen van een beslissing bij het kopen van zonnepanelen vraagt van sommige mensen veel. Er worden vaak meerdere offertes opgevraagd en die laten zich niet altijd even gemakkelijk vergelijken. Natuurlijk willen wij ons licht daarop laten schijnen en assisteren bij de vergelijking zoveel we kunnen. We stellen het enorm op prijs als u opbelt om uw opties met ons door te spreken. Natuurlijk geloven wij het meest in onze eigen producten dus helemaal belangeloos gaat dat niet. Maar we zijn wel eerlijk en als u elders een heel goede deal heeft, geven we dat ook eerlijk toe. We gaan zeker niet onze gewaardeerde collega’s zwart maken want dat reflecteert natuurlijk ook niet goed op ons.