15 Juni, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

CSUN zonnepanelen

 

CSUN zonnepanelen

 

CSUN zonnepanelen komen van een Chinese zonnepaneelfabrikant, dat ook bekend staat als China Sunergy. Het heeft altijd Tier 1 panelen geïntroduceerd, hoewel in 2016 ze de meeste Tier 1 ranking lijsten lieten vallen. De hoofdlijn van hun panelen heeft een productgarantie van 10 jaar en een 25 jaar vermogensgarantie. Ze zijn corrosiebestendig waardoor ze geschikt zijn voor installatie overal in Nederland.

 

CSUN heeft last van ernstige financiële problemen en dus hangt er een donkere wolk boven het bedrijf. Een erg donkere wolk: financieel gesproken kunnen wij het licht aan het eind van de tunnel niet zien. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat CSUN zich er onderuit kan werken, als het goed gaat. De zaken zijn de laatste tijd niet goed gegaan voor CSUN, omdat de prijs van zonnepanelen snel is gedaald. Gelukkig hangt er de Chinese overheid boven, dat garant staat voor deze bedrijven. Daarom denken we dat CSUN ergens op terug kan vallen als nodig. En de consument dus ook.

 

Bedrijfsgeschiedenis

 

CSUN werd opgericht in 2004 en startte in 2005 met de eerste zonnecelproductie. Het groeide snel en in 2007 werden ze genoteerd op de NASDAQ beurs. In 2012 tikte de productiecapaciteit 1,2 gigawatt aan. Dit cijfer lijkt sindsdien niet aanzienlijk toegenomen, aangezien het bedrijf grote financiële problemen heeft ondervonden. Als gevolg hiervan werden ze afgemeld aan de NASDAQ-beurs voor een totale aandelenwaarde van minder dan 15 miljoen dollar. Ondanks hun financiële moeilijkheden werden ze in 2014 door Bloomberg erkend als een fabrikant van eersteklas zonnepanelen.

 

 

CSUN’s productiecapaciteit

 

CSUN is een middelgrote producent van zonnepanelen en beweerde in 2016 een productiecapaciteit van 1,3 gigawatt zonnepanelen per jaar te hebben en in totaal meer dan 3 gigawatt aan panelen te hebben verkocht. Ze hebben ook gezegd dat ze in totaal over de jaren meer dan 4 gigawatt hebben verkocht. Wij veronderstellen dat ze zonnepanelen en siliconenwafels of zonnecellen aan andere bedrijven in dat getal hebben meegenomen. Ter vergelijking produceerde Jinko Solar, 's werelds grootste huidige producent van panelen in 2016, dat jaar ongeveer 6,5 tot 6,6 gigawatt zonnepanelen.

 

Productie locaties

 

CSUN produceert het grootste deel van zijn zonnepanelen in Nanjing en Shanghai in China, maar produceert ook ongebruikelijk veel panelen in andere landen dan de meeste Chinese fabrikanten . In 2013 openden zij een paneel fabriek die gebruik maakt van geïmporteerde zonnecellen in de vrijhandelszone Tuzla in Istanbul. De capaciteit is blijkbaar 300 megawatt, maar tot nu toe is de daadwerkelijke productie veel lager dan dat. De locatie van deze fabriek stelt het in staat om de Europese  importtarieven op Chinese zonne panelen te omzeilen. In 2014 opende in Zuid-Korea een fabriek van 200 megawatt. In 2015 een paneelfabriek in Vietnam dat zonnepanelen verkoopt onder het submerk SolarieViet. Deze panelen hebben blijkbaar een productgarantie van 12 jaar en 25 jaar vermogensgarantie. Aangezien dit hun nieuwste en vermoedelijk meest actuele productielocatie is, zal het uitleggen waarom het vol vertrouwen is om een ​​productgarantie van 12 jaar in plaats van de standaard 10 jaar productgarantie te bieden.

 

De toekomst van CSUN

 

In 2016 was de financiële positie van CSUN waarschijnlijk de tweede slechtste van alle grote paneel fabrikanten. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf aanzienlijk risico ondervindt als gevolg van de daling van de zonnepaneel prijzen die momenteel plaatsvind. Dat bleek uit het eerste financieel kwartaal verslag van 2015. Een maand later werd beleggers schriftelijk geadviseerd om uit het aandeel te stappen. Het geeft een indicatie van de problemen die het bedrijf ervaart en nog steeds lijdt.

Maar hoewel de Chinese regering blij is dat kleinere producenten van zonnepanelen verdwijnen of geabsorbeerd worden door meer succesvolle bedrijven, lijken ze te accepteren dat grotere bedrijven langere levensondersteuning nodig hebben, als ze dat nodig hebben. Dit is verre van een garantie dat CSUN zal overleven, maar betekent waarschijnlijk dat de kans bestaat dat het over 10 jaar nog bestaat.

 

Conclusie CSUN zonnepanelen

 

CSUN's panelen waren een van de eerste, waardoor grote financiële instellingen erop vertrouwden dat ze betrouwbaar zouden zijn bij gebruik op grote schaal door project ontwikkelaars. Ze zouden nog steeds betrouwbaar moeten zijn. CSUN heeft aangetoond dat zij duurzame panelen kunnen maken tegen lage kosten; anders bestonden ze niet meer. Als het uw doel is om met lage kosten betrouwbare panelen te kopen, zou u goed uitkomen met het installeren van CSUN panelen op het dak. Dit zou het geval zijn, zelfs als wij zouden vermoeden dat CSUN niet in de toekomst de garanties kan waarborgen. De kans dat u uw garantie nodig hebt is toch klein.

 

Voor een kwalitatief hoogwaardige aanbieding van CSUN panelen, bezoekt u onze tool.