22 Mei, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Omnik omvormer zonnepanelen

 

Omnik omvormers

 

Als wij een budgetoptie samenstellen voor een klant, kiezen we de string-omvormer van Omnik. Qua prijskwaliteit-verhouding kun je eigenlijk niet beter krijgen. Onze ideeën over de keus tussen parallel en serieel zijn wel bekend. Wij bieden niet de micro-omvormers van Omnik aan, maar mogelijk gaan we dat wel in de toekomst doen. Daarom introduceren wij dit product ook hier inclusief de twee methoden waarop ze kunnen worden toegepast.

 

Achtergrond Omnik

 

Omnik New Energy Co. Ltd, ook simpelweg bekend als Omnik, is de Sino-Duitse producent van fotovoltaïsche omvormers met een focus op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe duurzuame oplossingen en PV-systemen. De fabrieken van Omink zijn gevestigd in China en de belangrijkste commerciële vestigingen zijn gevestigd in Duitsland. Om een ​​betere voor- en na-verkoopservice te bieden, heeft het bedrijf echter ook een aantal lokale vestigingen in de Verenigd Koninkrijk, Nederland en in Shanghai geplaatst. Omnik is gespecialiseerd in de productie van enkel- en 3-fase omvormers, hybride omvormers, micro-omvormers, meetapparatuur en andere PV-accessoires. Omnik's fotovoltaïsche producten hebben de volgende certificaten: VDE (geldig in Europa), AS4777 (Australië), G83 / 1 (UK), ENEL (Italië) en RD1663 (Spanje). Door de voortdurende ontwikkelingen in het lab biedt Omnik als omvormer bedrijf misschien wel de meest innovatieve technologie op gebied van duurzame energie. Inmiddels leveren producten van Omnik elke dag zonne-energie aan meer dan een miljoen gezinnen over de hele wereld.

Een omvormer heeft een zeer grote productketen met alle verschillende componenten die vaak geassembleerd worden – niet zelf gemaakt. Omnik richt zich op een specifiek marktsegment van string-omvormers en maakt elke twee jaar een nieuwe generatie producten. Omnik past de nieuwste technologie toe, zoals een hoog efficiëntie circuit ontwerp. Het bedrijf integreert verbindingsleidingen in de printplaat om de kans op verouderingsproblemen te verminderen, voor zover mogelijk. De kast-inductorontwerp is letterlijk buiten de doos ligt om de temperatuur binnen te verlagen en betere betrouwbaarheid te garanderen. Een Omnik heeft daardoor een langere levenscyclus. Met de creativiteit van een toegewijd onderzoeksteam garandeert Omnik dus meer voordelen voor vaar klanten.

Wat opvalt aan Omnik producten is de lage prijs. Hierover stelt Omnik dat de paradox van hoge efficiëntie en lage kosten het perfecte balanspunt van beide werelden is. De producten van Omnik kunnen ook kleiner worden gemaakt tegen lagere kosten. De populariteit van duurzame energie zal ook gebaseerd zijn op de intelligente interface van stroomopwekking en verbruiksterminals. Omnik probeert zich beter in te bedden de dagelijkse levensstijl van de klant, en heeft met die insteek een reeks software ontwikkelt om de installatie eenvoudig te beheren van de telefoon, Ipad of pc. Daarnaast blijft de omvormerkast de gebruikersvriendelijke interface bewaren waar het bedrijf bekend om staat.

Wij stellen alles in het werk om onze Omnik klant op de meest geschikte manier te helpen. Met een betrouwbaarder product en de meest geavanceerde technologische innovatie voor een beter en eenvoudiger dagelijks leven. Omnik zal dan niet een pionier op het gebied van groene energie zijn zoals SMA dat wel is, maar met de grote R&D afdeling is het goed gepositioneerd om voortdurend op zoek te zijn naar verbeteringen in de energie-transitie. Micro-omvormers, bijvoorbeeld, zijn een innovatie waar dit bedrijf zich aan gewaagd heeft, dat duidelijk maakt dat het ambities heeft voor de toekomst.

 

Omnik omvormer zonnepanelen

 

Omnik micro-omvormers

 

Omnik micro-omvormers zijn een praktisch systeem die installateurs in staat stelt om verschillende systeemconfiguratiesn aan te bieden en waardoor het de opbrengst van zo’n complex daksysteem verhoogd. De micro-omvormer is zelfstandig ontwikkeld door Omnik en is nu compatibel met alle panelen onder 310W met een 250W single MPPT. Het maximale bijpassende paneelvermogen kan oplopen tot 620W met behulp van 500W dual MPPT.

 

Bedrading en installatie micro-omvormers van Omnik

 

 

Er zijn twee soorten eenvoudige en handige installatiemethoden.

Om te voldoen aan de normale behoefte van huishoudelijke elektriciteit, kan een daksysteem met micro-omvormers worden gebouwd.

 

Schema A

1. Bevestig de micro-omvormers op het dakrek met behulp van schroeven.

2. Verbind elke micro-omvormer. Elke micro-omvormer moet geaard zijn.

3. Zet er een AC-aansluitkabel op en sluit de andere aan op de AC-kabel.

4. Plak het label op elke micro-omvormer op een algehele systeemschema en pas de overeenkomstige plaats op dit diagram aan met het monitoringsschema. Zo is het handig om de werkconditie en stroomopwekking van elke micro-omvormer te monitoren, en ook het verdere onderhoud ervan goed bij te houden.

5. Alle gegevens worden verzonden naar de server. Gebruikers kunnen hun systeemgegevens monitoren via de Omnik monitoring server en / of iPhone, iPad, Android smartphones.

 

Schema B

De Omnik micro-omvormers kunnen direct in de zonnepanelen worden geïntegreerd.

Omnik biedt uitsluitend installateurs een handiger installatieprogramma. De micro-omvormers zijn geïntegreerd in panelen die in uw achtertuin kunnen worden geplaatst, en door gebruik te maken van de Omnik-elektriciteitsmeter kunt u de stroomopwekking van de omvormer op elk moment bijhouden. Ondertussen is elke Omnik micro-omvormer intern geïntegreerd in een ENS-functie. Zodra de AC spanning wegvalt, zullen de micro-omvormers automatisch stoppen met werken. Zo is het veiliger voor huishoudelijke zelfvermogensopwekking en -verbruik zonder installatie van een krachtstroomsysteem.

Omnik micro-omvormer zonnepanelen