15 Juli, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Van der Valk logo zonnepanelen

 

Van der Valk Montagemateriaal

Van der Valk Solar Systems is een Nederlands bedrijf van montagemateriaal uit Monster. Het bedrijf is een gevestigde naam op de Nederlandse markt. Het komt oorspronkelijk uit de kassenbouw, zoals wel weer bedrijven uit het Westland. In 2012 kwam het bedrijf in de publiciteit toen ze het Tour du Jour programmatent van RTL 4 met zonnepanelen belegden waardoor het programma volledig op duurzame energie kon draaien.

Achtergrond van Van der Valk

Van der Valk is al sinds 1963 actief in de glas tuinbouw. Ze zijn oorspronkelijk begonnen als bouwer van kassen. Hier in Nederland, maar ook over de rest van de wereld. Ondanks dat het bedrijf de tuinbouw niet vaarwel zegt, heeft het kans gezien op gegeven moment de horizons te verbreden. Dat heeft vooral te maken met de hoge concurrentiedruk binnen de tuinbouw en de dalende marges. Daarnaast is de sector ook ernstig afhankelijk van de grillen van de politiek en de schommelingen in de economie. De zonnepanelenmarkt daarentegen heeft veel potentie; vandaar de  geleidelijke opname van activiteiten in deze sector. De apparaten die Van der Valk gebruikt voor kassenbouw, is geschikt voor het produceren van materialen voor zonnepaneelmontage. Beugels, profielen, haken kunnen met een vergelijkbare pers worden gemaakt als bijvoorbeeld frames, lijsten en platenhouders. Bovendien is de tuinbouwindustrie steeds meer over aan het stappen op elektriciteit in plaats van gas. De vraag voor zonnepanelen die in kassen worden geïntroduceerd, ziet Van der Valk stijgen.

 

 

Van der Valk montagemateriaal op schuin dak

Van der Valk heeft een heel breed productaanbod, voor zowel schuine als platte daken, en allerlei dak bedekken. Wij werken graag met Van der Valk op schuine daken, omdat het waarschijnlijk het meest robuuste systeem ter wereld is. Het systeem dat wij kiezen heet Smartline en is een schroefsysteem: het komt echt op het dak vast te zitten.  De pannen worden omhoog geschoven tot het dakbeschot bloot ligt. Hier komt een vuurhouten plankje te liggen die op het dakbeschot vast wordt gemaakt. Hierop komen de haken. De dakpannen komen daarna gewoon weer op hun oude plek te liggen, maar de haken steken eronder uit. Op de haken komen de profielen, en daar weer bovenop de panelen. Hieronder vindt u een filmpje hoe zoiets gemonteerd wordt. Onze installateurs staan ook gewoon op de profielen tijdens de installatie, omdat het sterk zat is. Van der Valk is een bedrijf dat kassen bouwt die windkracht 12 kunnen doorstaan – orkaankracht. Als er één bedrijf is dat weet hoe je iets vastzet, dan is het Van der Valk wel.

 

 

Hoe Van der Valk producten worden gemaakt

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten gaat Van der Valk in eerste instantie bij zichzelf te rade: hoe kunnen wij sterke producten maken die ook betaalbaar blijven. De oorspronkelijke gedachte is dan die van een buis of dat ze iets kunnen gebruiken dat een bestaande machine al kan maken zonder dat er nieuw apparatuur moet worden gekocht. Met buizen wordt veel gewerkt in de kassenbouw. Als de producten van zowel het montagemateriaal van de zonnepanelen als die van de bouwmaterialen op elkaar lijken, of zelfs multifunctioneel zijn, dan hoeft er weinig tijd en moeite in kalibratie gestoken te worden. Ook kunnen materialen op een grotere schaal worden ingekocht en gefabriceerd. Tevens is er natuurlijk de kennisopbouw die ingenieurs hebben van de machines en de producten die eruit komen. Er wordt zo minder tijd verspild in het ontwikkelingsproces en de producten die eruit komen zijn vaak beter. Ondanks dat de materialen van Van der Valk dus erg zwaar zijn, kosten ze nauwelijks meer dan veel lichter, kwetsbaarder materiaal.

Uiterlijk Van der Valk schuin dak                 

Over het algemeen speelt het uiterlijk van een zonnepaneelsysteem een grote rol bij de keuze die mensen maken voor een systeem. Van der Valk montagemateriaal wordt zwart uitgevoerd. Als u dus een dak hebt met een hoge hellingshoek, ziet u niet van die lelijke aluminium profielen onder de panelen als u naar boven kijkt. Daarnaast zijn de klemmen en beugels die worden gebruikt ook netjes zwart. Zo wordt een systeem met zwarte panelen toch behoorlijk aantrekkelijk op het dak. Onze favoriete combinatie is daarom: LG 320 Wp NeON 2, SolarEdge en Van der Valk zwart.

Van der Valk en Esdec Fusion

Van de Valk heeft naar eigen zeggen de productiecapaciteit om de vraag aan te kunnen. De grote concurrent van Van der Valk is Esdec. Esdec materialen gebruiken wij ook, maar dan juist op platte daken. Deze variant heet Esdec Fusion (website Esdec). Op schuine daken maken wij liever gebruik van Van der Valk. Als u dat in de handen hebt, voelt en ziet u meteen het verschil. Hieronder is daar nog een filmpje van.

 

 

Voor een kwalitatief hoogwaardige aanbieding met Van der Valk montagemateriaal, bezoekt u onze tool.