22 Mei, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Solar Frontier panelen

 

Solar Frontier panelen

 

Solar Frontier is een Japans paneel van het moederbedrijf Solar Frontier K.K., dat op zijn beurt een dochteronderneming is van Sekiyu K.K., een fabrikant met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van energieproductie. Solar Fronier was lange tijd één van de populairste panelen in Nederland door zijn hoge positieve tolerantie en geschiktheid bij schaduw. Solar Frontier paneel productie is ook een stuk minder belastend voor het milieu dan conventionele zonnepanelen.

 

Productie en kantoren van Solar Frontier

 

Solar Frontier ontwikkelt en levert al meer dan 30 jaar CIS (koper, indium, selenium) dunne film en kristallijne zonnepanelen. In 2011 was de Kunitomi-fabriek volledig operationeel: de grootste CIS-fabriek ter wereld met een capaciteit van meer dan 900 MW. Er zijn nog twee andere kleinere fabrieken: Miyazaki One en Miyazaki Two. Deze leveren jaarlijkse productiecapaciteit tot 20 MW en 60 MW op. Dit brengt het totale geproduceerde vermogen op jaarbasis tot 1GW.

Al deze productiefaciliteiten zijn gespecialiseerd in de productie van PV-oplossingen die geschikt zijn voor lagere energietoepassingen en algemene outputbehoeften.

Het hoofdkantoor van Solar Frontier is gevestigd in Tokio, maar het bedrijf vertrouwt op internationale kantoren en marketingtakken in Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten om haar producten over de hele wereld te leveren.

 

Solar Frontier in Europa

 

Het is niet lang geleden aangekondigd dat Solar Frontier zich terug zal trekken uit Europa. De garantie op de panelen blijft wel bestaan, alleen het zal wat lastiger bedingen worden op zo’n grote afstand. Mensen die nu zonnepanelen hebben van Solar Frontier, hoeven zich echter geen zorgen te maken, want de panelen staan unaniem aangeschreven als waarschijnlijk de beste panelen die ooit op de Nederlandse markt zijn gekomen.

 

Meer over Solar Frontier

 

Als u meer wilt weten over Solar Frontier's PV-oplossingen, kunt u het best even naar onze tool navigeren.