15 Juni, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

BenQ zonnepanelen

BenQ zonnepanelen

 

De BenQ zonnepanelen zijn geliefd. Niet alleen door ons, maar ook door onze klanten. Zoals alle zonnepanelen die wij aanbieden doen deze altijd precies wat ze zouden moeten doen. De 295 Wp die wij leggen, en in de tool hebben staan, is echt wat wij noemen een modaal paneel. De reden dat dit paneel goed ligt in de markt heeft te maken met het mooie uiterlijk van het paneel, het hoge vermogen, en natuurlijk ook de herkenbare naam. Naast zonnepanelen maakt BenQ natuurlijk heel veel andere consumenten elektronica en dat betekent dat het niet van de zonnepanelenmarkt alleen afhankelijk is. De naam BenQ op deze zonnepanelen alleen is wel een beetje misleidend.

 

BenQ zonnepanelen zijn eigenlijk AOU Solar

 

BenQ is een reusachtige organisatie bestaande uit eigenlijk tientallen dochterondernemingen die vallen onder BenQ corporation. BenQ corporation koopt nieuwe bedrijven op, maar het stoot ook oude af. De naam BenQ kan aan de nieuwe onderneming gekoppeld blijven, zoals destijds met Smith chips dat eigenlijk al lang Lays was, maar de oude naam behield. BenQ Solar is al sinds 2008 volledig in handen van AOU, een elektronica firma die naast zonnepanelen nog heel veel andere elektrische producten maakt, waaronder LCD displays. Net als BenQ is AOU een grote internationale speler. Het staat genoteerd aan de Dow Jones Sustainibillity World Index sinds 2010 en ontving een LEED Platform onderscheiding. BenQ zonnepalen worden door Bloomberg erkend als zogenaamde Tier 1 zonnepanelen, wat wil zeggen dat je niet alleen als consument er met een gerust hart in kan investeren, maar ook als beurshandelaar. Het bedrijf is financieel gezond en werkt aan grote innovaties zoals de nieuwe generatie zonnepanelen, genaamd back-contact technologie. Het bedrijf focust zich niet alleen op de consumentmarkt, maar is een belangrijke partner in het realiseren van solar parken over de hele wereld. Het heeft software gebouwd voor energy managament, waarover je meer kunt lezen op hun website.

 

BenQ zonnepanelen

 

De zonnepanelen van BenQ

 

BenQ zonnepanelen zijn er in alle vormen en maten. Het hangt er ook net maar een beetje vanaf in welk land je bent welke er beschikbaar zijn. Op de Nederlandse markt zie je eigenlijk een mooi scala met rendementen variërend van 16% tot 20% plus, zoals in het geval van de hoogrendementspanelen. Er zijn blauwe poly panelen voor bijvoorbeeld projecten. Zo heeft de consument een top-paneel met goede naam, maar wel tegen een betaalbare prijs. Er zijn ook zwarte poly’s, voor mensen met een klein budget die iets esthetisch op hun dak willen maar daarvoor niet de hoofdprijs willen betalen. Wij leggen veel mono’s van rond 295 Wp en dan vooral de zwarte. Deze zijn iets donkerder nog dan de zwarte poly’s, die overigens maar op rond de 270 Wp zitten. Waar we echter over de jaren echt goede zaken in hebben gedaan zijn de Sunforte panelen van 330 Wp. Dit is een beetje een eigenaardig paneel. Ten eerste is hij ongeveer 30 Wp hoger vermogen dan een gemiddeld paneel, maar zijn ook een aantal technische elementen die anders zijn. Zo is het paneel kleiner (1,56 * 1,01) dan een gemiddeld paneel dat 1,65 * 1 meet. In plaat van 60 cellen is het paneel ook 96 cels. Door de handige maat en het hoge vermogen was dit paneel jaren lang een favoriet op de Hollandse markt doordat Nederlands doorgaans een kleiner dak hebben  dat niet aansluit op hun eigen verbruik.

 

 

Veilig en betrouwbaar met BenQ

 

BenQ zonnepanelen zijn door onafhankelijke instanties getest om te voldoen aan de strengste veiligheidseisen van zonnepanelen. Ze zijn getest op PID, hagel en brandgevaar. Vooral het laatste is belangrijk, omdat het laatste wat je wilt als uw woning in brand staat, is dat de brandweer weigert te blussen omdat er een veiligheidsrisico bestaat voor de brandweerlieden. Zeker in combinatie met een SolarEdge systeem kunt u de commandant ervan verzekeren dat blussen 100% veilig is. AOU heeft een kantoor in Amsterdam en is goed bereikbaar voor service issues. De meeste zonnepanelen die in Nederland worden gekocht, komen uit een fabriek in Tsjechië.

 

Benq zonnepanelen op uw dak

 

Onze tool heeft twee zonnepanelen in de carousel opgenomen: De 295 Wp en de BenQ 327. i.p.v. de 330. De reden hiervoor is dat de prijs-opbrengstverhouding voor de 327 veel gunstiger is van de 330 Wp. Wel blijft goedkoper de LG 330 Wp, met een langere garantie. Qua maatvoering is deze echter misschien minder gunstig. Weet u niet wat de afmetingen van uw dak zijn, en wilt u al een passende offerte voor uw woning, neemt u dan alstublieft contact met ons op!