15 Juni, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

Canadian Solar

Canadian Solar zonnepanelen

 

Canadian Solar zonnepanelen  komen van een producent van Tier 1 panelen. Ondanks de naam, zullen alle panelen die u in Nederland koopt niet in Canada worden gemaakt. Op het moment van schrijven is misschien 10% van de productiecapaciteit in Canada gevestigd, maar deze panelen zijn alleen voor de Noord-Amerikaanse markt. Canadese zonnepanelen die wij hier aanschaffen, zullen waarschijnlijk in China gemaakt zijn.

Canadian Solar panelen dragen een productgarantie van 10 jaar, wat standaard is voor de zonnepanelen industrie. De meeste van hun panelen zijn gecertificeerd als corrosiebestendig en zijn dus geschikt voor installaties door heel Nederland – met name landelijke gebieden. Canadian Solar heeft een Benelux kantoor in tegenstelling tot de meeste paneelfabrikanten.

 

Bedrijfsgeschiedenis

 

In 1987 verdiende de oprichter van Canadian Solar, Shawn Qu, ongeveer € 5,- per week in het hedendaagse China. Dat jaar ging hij naar Canada en begon met studeren om zijn maste natuurkunde te halen. In 2001 richtte hij Canadian Solar op. In 2015 werd Canadian Solar de tweede grootste producent van zonnepanelen ter wereld en zij kunnen in 2017 nog de grootste worden.

Als hij weer 27% van het bedrijf bezit, zoals hij in 2014 deed, dan is Shawn Qu's aandeel in september 2017 ongeveer $ 270 miljoen waard. Een tijdje in 2014 was het ongeveer $ 870 miljoen waard, maar op dit moment wordt Canadian Solar op de aandelenmarkt niet zo hoog gewaardeerd.

 

 

Canadian Solar zonnepanelen

 

Canadian Solar produceert een verscheidenheid aan panelen. Zij beschrijven hun CS6P panelen, die in 260, 265 en 270 Wp bestaan, als hun standaard panelen. Ze zijn meer dan 16% efficiënt en, in tegenstelling tot sommige fabrikanten, overdrijft Canadian Solar de efficiëntie van hun paneel niet door het frame in de berekening mee te nemen.

 

Hoog vermogen zonnepanelen van Canadian Solar

 

De meest efficiënte panelen van Canadian Solar zijn hun Superpower-panelen die maximaal 18,3% efficiënt kunnen zijn. Het hogere gemiddelde efficiëntie kan nuttig zijn als de beschikbare dak oppervlak beperkt is.

 

Glas-glas panelen van Canadian Solar

 

De meeste zonnepanelen hebben glas boven en een plastic vel op de onderkant. In plaats daarvan hebben uw panelen een kunststof vel bovenop en glas aan de onderkant, dan is er in hun installatie een nogal fundamentele fout gemaakt.

Canadian Solar's Dymond-panelen zijn verschillend van de meeste, omdat ze de plastic achterplaat vervangen hebben door een andere laag glas. De zonnecellen zijn in principe in een glazen sandwich. Dit vermindert de snelheid waarmee ze verslechteren en hun prestatiegarantie bedraagt ​​30 jaar langer dan de normale 25 jaar. Ze hebben het nadeel dat ze enkele kilo’s zwaarder zijn dan de meeste panelen en dit kan de installatie bemoeilijken.

De datasheet voor deze panelen van Canadian Solar zegt niet dat ze gecertificeerd zijn voor corrosiebestendigheid, maar omdat ze geen metalen frame hebben, zullen ze wel zeer corrosiebestendig zijn. Als u ze binnen 200 m van de zee installeert, bevelen wij aan om te controleren of ze corrosiebestendig zijn.

 

Canadian Solar Smart Panels

 

De Smart DC-modules van Canadian Solar hebben Solaredge DC optimizers geïntegreerd in de panelen. Een DC-optimilizer is een stukje elektronica die verliezen kan verminderen van paneel mismatch en beschaduwing. Solaredge is het bedrijf dat ze maakt. Solaredge beweert dat ze de zonnepaneelproductie met maximaal 25% kan verhogen onder de juiste omstandigheden, maar de meeste mensen zien bijna niet zo veel van dat voordeel. Het is onwaarschijnlijk dat panelen met DC optimizers op dit moment economisch de moeite waard zijn, maar mensen proberen ze toch te krijgen om zoveel mogelijk elektriciteitsproductie uit een beperkte hoeveelheid dakruimte te halen of de schaduwproblemen te verhelpen.

 

Canadian Solar garanties

 

Canadian zonnepanelen hebben een productgarantie van 10 jaar die ze dekt als ze in die periode niet werken als gevolg van een productiefout. Daarnaast hebben ze ook een prestatiegarantie van 25 jaar of 30 jaar voor de Dymond glas-glas panelen, maar dit komt waarschijnlijk niet voor in de meeste huishoudens.

 

Productie locaties van Canadian Solar

 

Eind december 2016 wil Canadian Solar in totaal ongeveer 6,5 gigawatt productiecapaciteit produceren. Ongeveer driekwart hiervan zal in China zijn met 3 gigawatt in Changsu, 600 MW in Suzhou in de provincie Jiangsu en 1,1 gigawatt in Luoyang in de provincie Henan. Ze hebben ook een extra 500MW capaciteit in China verkregen door de fabrieken van een een recent failliete concurrent over te nemen.

De productiecapaciteit buiten China zal bestaan ​​uit 500 megawatt, vreemd genoeg, in Canada, 300 megawatt in Vietnam, 300 megawatt in Brazilië, en 30 Megawatt in Indonesië. Ze zeggen dat ze nog eens 600 megawatt op een mysterieuze locatie in Zuidoost-Azië zullen bouwen. Mogelijk in Myanmar. Als ze hun doelstellingen voor 2016 halen, betekent dit dat ongeveer 8% van de productiecapaciteit van Canadian Solar in Canada zal zijn. Dit lijkt misschien niet veel, maar het is 8 procent meer productiecapaciteit dan Hanover Solar heeft in Duitsland.

 

Canadian Solar is minder verticaal geïntegreerd dan hun belangrijkste concurrenten

 

Terwijl Canadian in 2015 wereldwijd de 2de grootste fabrikant van panelen was, was het slechts de 10de grootste fabrikant van cellen. In tegenstelling tot andere grote paneel fabrikanten, produceert het slechts ongeveer de helft of minder van zijn eigen zonnecellen en koopt de rest, meestal uit Taiwan.

 

2016 Jiangsu Tornado

 

Canadian Solar’s doel is om hun eigen cel productiecapaciteit te vergroten. In juni 2016 was er een terugval toen een fabriek in Funing door de ergste tornado in 50 jaar geraakt werd, waardoor bijna 4 hectare fabrieksgebouwen vernield werd.

 

STVC Solar Scorecard

 

Elk jaar produceert de Silicon Valley Toxics Coalition (SVTC) een rapport waarin zonnepaneelfabrikanten op milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid worden beoordeeld. Een lage score op dit rapport betekent niet dat een bedrijf verschrikkelijk is, het kan gewoon betekenen dat informatie niet beschikbaar was. Dus een hoge score is een goed teken, terwijl een lage score geen goed teken is, maar niet persé een slecht teken.

Canadian Solar werd niet in de lijst opgenomen in het laatste rapport dat betrekking heeft op het jaar 2015. De score in 2014 was niet goed, omdat ze pas op plek 27 uit de 37 onderzochte bedrijven kwamen, met een score van 14 uit een mogelijke 100. Echter, dit was beter dan de score van 7 van de 100 die ze in 2013 kregen.

 

Canadian Solar bouwt “Solar Farms”

 

Terwijl Canadian Solar niet zo veel van de eigen cellen maakt als andere grote fabrikanten van zonnepanelen, hebben ze de neiging om vaker betrokken te zijn bij de bouw van “Solar Farms” dan de meesten en zijn ze gekozen om twee in Queensland, Australië te bouwen. Ze zullen klein zijn volgens internationale normen en bestaan ​​uit 35 megawatt dichtbij Oakey en 15 megawatt in Longreach.

 

Wij bevelen Canadian Solar zonnepanelen aan

 

Canadian Solar produceert Tier 1 panelen, wat betekent dat banken en andere instellingen zowel de panelen als het bedrijf betrouwbaar genoeg beschouwen om een ​​waardevolle investering te zijn. Wij hebben er dus geen probleem mee Canadian Solar zonnepanelen aan te bieden. Het is een algemeen betrouwbaar paneel dat een goede investering voor uw geld biedt. Verwacht gewoon niet dat ze uit Canada komen.