15 Juli, 2024

 

 
 
 

Vraag gesprek aan

LG zonnepanelen

 

LG Zonnepanelen

 

LG Solar produceert zonnepanelen van hoge kwaliteit - Tier 1 - en maakt deel uit van het reusachtige Zuid-Koreaanse bedrijf LG. In 2016 produceerden het bedrijf 1.200 megawatt aan panelen. Hoewel dit slechts 20% is van wat de wereldleider Jinko produceert, is LG Solar nog steeds een grote speler in de premium paneelmarkt. De meeste panelen die LG Solar momenteel verkoopt in Nederland, hebben een productgarantie van 12 jaar; dat is twee jaar langer dan de standaard voor Tier 1 panelen. Ze hebben ook net de NeON R geïntroduceerd, met een productgarantie van 25 jaar. LG heeft wereldwijd tal van kantoren waar u met garantiekwesties terecht kunt. Niet dat dat nodig is. LG heeft de reputatie foutloze panelen te produceren die precies doen wat er op de verpakking staat.

LG zonnepanelen zijn betrouwbare panelen

LG beweert dat van de 360.000 panelen die geïnstalleerd worden slechts 3 worden geretourneerd en deze doordat ze verkeerd werden geïnstalleerd – niet door een technisch mankement. LG beweert dat ze nog nooit een paneel hebben moet terugsturen door een productiefout. Deze betrouwbaarheid leidt tot een premie van ongeveer 25% hogere prijs per Wp dan een gemiddeld zonnepaneel.

 

 

LG is een groot bedrijf

LG Solar is onderdeel van LG Electronics en maakt deel uit van het Zuid-Koreaanse LG: wat in het verleden voor Lucky Goldstar doorging. LG is enorm en heeft een marktkapitalisatie van meer dan 14 miljard dollar. De netto-rijkdom van de gehele bevolking van de natie van Tonga komt tot minder dan 14 miljard dollar. Dit betekent dat de LG Corporation meer geld heeft dan sommige landen. LG is betrokken bij een breed scala aan gebieden die betrekking hebben op chemicaliën, elektronica en communicatie. Het bedrijf heeft veel vingers in meerdere borden pap.

Terwijl het hoofdkwartier van LG in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul bevindt, vindt de zonnepaneel productie plaats in de industriële stad Gumi. Terwijl LG al meer dan 20 jaar in een of andere vorm met zonnecellen experimenteert, hebben zij pas in 2009 paneelproductie opgezet.

LG zonnepanelen

Terwijl LG normaliter panelen produceert die alleen een standaard 10 jaar garantie hebben, komen de drie panelen die ze momenteel in Nederland verkopen, de LG Mono X 2, de LG NeON 2 en de LG NeON 2 Black, allemaal uit op een 12 Jaar productgarantie. Ze hebben ook een 25 jaar prestatiegarantie, maar dit is zelden van toepassing voor huishoudens. De LG Mono X 2 heeft een efficiëntie van ongeveer 17%, terwijl de LG NeOn 2-panelen een efficiëntie hebben van maximaal 19,5%, waardoor ze zeer geschikt zijn voor installaties met een beperkte hoeveelheid dak ruimte. De LG Neon 2 Black heeft een iets lagere efficiëntie, maar sommige mensen houden van zijn donkere kleur. Wij raden dit paneel aan voor schuine daken, doordat het zo wel aantrekkelijk is als een hoge opbrengst produceert.

LG zonnepanelen techniek

LG zegt dat hun NeON zonnepanelen gebruik maken van dubbelzijdige wafers. Dat betekent dat het licht uit de achterkant van de cel wordt gereflecteerd en dus als het ware “dubbel” benut wordt. Alle panelen zijn ammoniak corrosie bestendig en zijn dus geschikt voor installatie overal in Nederland; ook op het platte land.

LG Chem produceert batterijopslag

LG produceert een huis batterij-opslag systeem, maar dat wordt gemaakt door LG Chem en niet LG Solar. Deze twee delen van het bedrijf hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken. Zo’n batterij kan mooi geïntegreerd worden in combinatie met een SolarEdge omvormersysteem. Dan hebt u een pracht installatie met topkwaliteit producten.

LG panelen hebben een premium prijs

Elk zonnepaneel dat wordt geleverd met een productgarantie langer dan de standaard 10 jaar, zal waarschijnlijk van zeer hoge kwaliteit zijn en de LG panelen die beschikbaar zijn in Nederland zijn geen uitzondering. Als u bereidt bent om 25% meer te betalen dan u zou willen voor een Tier 1 paneel met een standaard 10 jaar garantie, dan komt u voor de extra gemoedsrust uit bij LG.